Kalipitiya Dolphin en Whale Watching

Geplaatst op ongeveer 170 km van Colombo, de regio Kalpitiya is een van de mooiste kustgebieden gelegen in de North Western Province van Sri Lanka. Kalpitiya is een schiereiland dat de Puttalam lagune van de Indische Oceaan scheidt, zodat u de blauwe oceaan en de gouden stranden aan de ene kant en een grote lagune met een aantal ongerepte eilanden op de andere. Kalpitiya is de beste plek om walvissen te spotten / whale watching.

Kalpitiya is ook rijk aan historische betekenis. Volgens de Mahavansa, prins Vijaya, de stichter van de Singalese ras eerste landing op de kusten van Kalpitiya. Bovendien is de Nederlandse Fort en St. Peter’s Kerk kerk in de stad zelf zijn interessante voorbeelden van de rijke geschiedenis van Sri Lanka en koloniale verleden.

1Kalpitiya is een prominente Marine Sanctuary huis aan een diversiteit van mariene habitat. Van bar riffen tot zoutpannen, mangrovebossen, zoutmoerassen en uitgestrekte zandstranden en duinen zijn enkele van de dingen die je hier kunt ervaren. Er zijn veel dingen te doen in Kalpitiya te genieten van uw verblijf. Kalpitiya is uitstekend geschikt voor surfen, wind deinende, boottochten, snorkelen en duiken, walvissen en dolfijnen kijken of gewoon te ontspannen en tot rust te komen in de zon.

Kalpitiya is inherent een kleine vissersgemeenschap en het kijken naar hun leven in zee zijn zeer opmerkelijk. Vrij van de drukte van de stad en het bedrijfsleven, de vissers naar de zee in de donkere nachten en terug te keren in de kleine uurtjes van de ochtend met een verse vangst. Bezoek de vele vis markten die een kans om vers gevangen vis voor een verrukkelijke maaltijd kiezen.

 

Dolphin en Whale Watching

2De beste tijd om dolfijnen en walvissen te spotten is het seizoen tussen november-maart / april. Als je geluk hebt kun je scholen dolfijnen die erg groot, ongeveer 1000 dolfijnen in een keer zijn getuige. Het is echt een prachtig gezicht om deze briljante en speelse wezens getuige als ze naast de boot zwemmen.

Een hoge concentratie van blauwe vinvissen en potvissen zijn ook waargenomen in de Kalpitiya kust. De beste plek om af te stellen op een whale watching tour is vanaf Alankuda strand.

 

Snorkelen en duiken

3Voor enthousiaste duikers en snorkelaars, het grootste koraalrif in Sri Lanka (Bar reef) is slechts een uur varen van Kalpitiya. Dit prachtige rif is de thuisbasis van een ongelooflijke verscheidenheid aan tropische vissen, alsmede het aanbieden waarneming van manta roggen, rifhaaien en af en toe een schildpad.

Beste tijd om te duiken en snorkelen is tussen eind november en begin mei. Vanwege de zuidwest moesson periode duiken gevaarlijk en onmogelijk wordt beschouwd in de periode mei tot november. U kunt beginnen aan een duiktrip met een van de vele strand duiken winkels. De onderwater stromingen voor de kust van Kalpitiya zijn over het algemeen niet sterk, maar worden beïnvloed door kleine tij veranderingen van twee hoog water en twee lage waterstanden.

 

Lagoon Trips

Ontspannen boottochtjes op de lagune en een kano de rivier zijn een aangename en relaxte manier van het verkennen van de kust, terwijl de 4WD jeep rijdt langs de verlaten duinen tussen de oceaan en de lagune bieden een sensatie en de unieke manier van het kijken naar de kleurrijke avond zonsondergangen.

 

Kitesurfen

4De Kalpitiya schiereiland is de perfecte plek om te kitesurfen, met een aantal plekken voor zowel beginners als gevorderden. Hoewel kitesurfen is het mogelijk het hele jaar in Kalpitiya, windomstandigheden zijn best tussen mei en december. Een aantal kitesurfen scholen zijn opgezet in Kalpitiya ongeveer 5-7 kilometer van Dolphin Beach met gecertificeerde instructeurs om zowel beginners als profs te helpen. Apparatuur voor kite-surfen is beschikbaar op huurbasis. Kitesurfen excursies kunnen worden afgestemd op uw voorkeur en vaardigheidsniveau en kan variëren van korte snelheid rijden op vlak water om alle dagtochten van waveriden of eilandhoppen naar de vele desolate eilanden verspreid over de lagune te verkennen.