Muthurajawela

De naam Muthurajawela is afgeleid van Singalese taal die de meeste Sri Lanka gebruiken om te communiceren. De betekenis kan worden vertaald in het Engels gewoon als “Moeras van Royal Treasure”. Schatten van koningen in vroeger dagen worden verondersteld te worden begraven in dat gebied.

 

Muthurajawela 1

 

Muthurajawela Marsh is gelegen aan het zuidelijke deel van Negombo. De grenzen variëren van Negombo lagune die ook helpt om een ​​costal ecosysteem te creëren, en Kelaniya rivier gelegen aan de noordelijke punt van Colombo. Muthurajawela ligt in de nabijheid van Colombo

 

Muthurajawela Marsh wordt gezegd dat het eiland de grootste zout veen zijn. Het wordt verondersteld te zijn ontstaan ​​ongeveer 7000 jaar geleden. Er zijn een aantal residuen die uit te breiden tot 500 jaar naar de geschiedenis van nu.

 

Muthurajawela draagt ​​onthutsend soorten flora en fauna. Numeriek 192 flora en fauna 209, met uitzondering van 102 soorten vogels zijn ontdekt. Sommige inheemse flora en fauna zijn ook gevonden in Muthurajawela moeras. Bezoekers kunnen watervogels zoals reigers, zilverreigers in overvloed in de lagune en het moeras zien. Het is ook een verblijf voor 40 verschillende vissoorten, waarvan 15 valt onder de categorie van de inheemse fauna. De nachtdier, slanke Loris, die wordt verondersteld te worden bedreigd, kan een keer te zien in een blauwe maan.Muthurajawela 2

 

Muthurajawela moeras is uitgeroepen tot ‘s heiligdom door de regering in 1996 als gevolg van de enorme diversiteit bio. Bezoekers kunnen zich laten bijstaan ​​door het centrum Muthurajawela moeras. Het centrum leidt mensen over het belang van Muthurajawela. Het personeel van Muthurajawela moeras centrum is beschikbaar elke dag behalve op maandag; 7:00-18:00 Bezoekers kunnen krijgen goed opgeleide gids. Ook een boottocht zal worden gegeven voor de bezoekers door het moeras en de lagune. Bezoekers zullen niet alleen in staat zijn om te reizen op het water, als ze geïnteresseerd zijn, kunnen ze op het land lopen en bekijk de natuurlijke groen. Vroege ochtenden of avonden zijn de beste tijden om te bekijken, Muthurajawela. Laat ‘s morgens en’ s middags moet worden vermeden om zich te ontdoen van harde zonnestralen.